fredag 24 juni 2011

"Ego Boy"


"Ego Boy" !? Är inte det namnet på en travhäst?

Jo visst är det så. Kanske en utav dom bästa travhästar som funnits i Sverige. Så därför har jag döpt denna formidabla Burgare efter honom. Men kanske även för att den innhåller ägg. Men det kanske är mer en Göteborgshumor/ordlek. (ägg/egg/ego). Men kanske även för att jag tycker att den här Burgaren är perfekt när man vill unna sig lite extra (eggstra!) och med andra ord vara lite EGO.

Ja ni fattar "galoppen"?

Köttfärsblandningen är samma som jag använde i inlägget innan, ungefär. Visade sig vara riktigt bra. Burgaren steks på klassiskt manér.


Du skall använda 3 sorters ost. Jag använde cheddar, parmesan och lagrad prästost.
Stek ett ägg men oavsett om du vändsteker eller ej så låt gulan förbli lite lös.

Använd 2 skivor bröd av typen Fiberrost eller Rasker. Den nedersta delen breder du med generöst med 1del majonäs och 1 del Dijonsenap. På den lägger du 1 skiva tomat och några skivor rödlök.
På den andra brödskivan breder du lika generöst med äkta Heinz Ketchup.

Placera ägget på den understa skivan. Burgaren med osten ovanpå. Försegla med sista skivan.Men pass på! Haklapp kan behövas för denna deliktess då äggula riskerar att fläcka ner din Armanikostym eller Blåkläders fleece.

Se där. Ännu en ljuvlig "Andy Burger" !
Den är rejält mättande med sina 200gr nötfärs, ägg och grova bröd. Så du lär stå dig en timme eller två.

Prova vettja! Passa på att känna dig lite EGO!
För om inte du gör det, vem skall då göra det?

Vill du se dramatiken i 1973 års Elitlopp så kan du se det här:


Glad Midsommar på eder alla!
Kram!
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar